Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Общество Последни новини

Грипът настъпва в Пловдив и Пазарджик

Случаите на заболели от грип в Пловдив и областта са се увеличени и сме на ръба на грипна епидемия, каза областният управител Ангел Стоев. Той съобщи, че е разговарял с директора на РЗИ Пловдив Сийка Димчева. „Уточнихме, че сме на допустимия ръб за Пловдивска област и днес ще има заседание на щаба на РЗИ по повод на ръста на болните. Най-вероятно ще предложат утре или вдругиден да свикаме заседание на Областния щаб, на което ще се обсъдят мерки“, обясни Стоев.

Рязък ръст на заразените с грип е отчетен и в Пазарджишко. След спада в дните до четвъртък, днес данните сочеха, че регионът е в червената зона, съобщи „Труд бг“.

От утре е в сила грипна епидемия в Стара Загора и областта. Ще бъдат преустановени учебните занятия във всички училища на територията на областта. Маските в аптеки, оптики, здравни заведения и в градския транспорт стават задължителни, съобщиха от общината.

В същото време в Бургас срокът на обявената грипна епидемия изтича утре, а в Шумен тя е в сила до сряда, 18 януари.

В София данните са далеч от нужните стойности за обявяване на епидемия – 122.45 на 10 000 души, в Софийски област обаче стойностите са високи – 363.36 на 10 000 души.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *