Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Общество

Валидността на над 34 000 безплатни е-винетки изтича през февруари

През този месец изтичат 34 512 от издадените през 2022 г. безплатни е-винетки, съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ).

От началото на годината до 1 февруари са предоставени 72 309 безплатни е-винетки на хора с увреждания. Те са на стойност близо 6,3 млн. лв. и са за сметка на бюджета на АПИ.

Право на безплатна е-винетка имат лица с 50 на сто и над 50 на сто намалена работоспособност, както и семействата, които отглеждат деца с трайни увреждания до 18-годишна възраст или до завършване на средно образование, но не по-големи от 20-годишна възраст.

Заявленията за подновяването на безплатните винетки се подават в дирекция „Социално подпомагане“ по настоящ адрес – лично, с писмо или по електронен път с електронен подпис. Социалните служби обработват документите в 7-дневен срок. Агенцията за социално подпомагане (АСП) изпраща всекидневно обработените заявки на Агенция „Пътна инфраструктура“, която издава е-винетката в рамките на следващия работен ден.

Общият брой на безплатните винетки, които са отпуснати чрез Агенцията за социално подпомагане на хора с намалена работоспособност през 2022 г., е 222 341.

Проверка на валидността на безплатна е-винетка може да бъде направена на интернет страницата на АПИ и на адрес: www.bgtoll.bghttps://check.bgtoll.bg.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *