Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Travel Общество

Бум на записванията, почти няма свободни места в зимните ни курорти

Записванията в туризма от началото на годината са повече в сравнение с предходната. В момента почти няма свободни места в зимните ни курорти, заяви във Варна министърът на туризма Илин Димитров, който участва в дискусия по повод 60-годишнината от създаването на Колежа по туризъм в града. Той подчерта, че работата на туроператорите, които познават добре пазара, е от ключово значение за привличането на повече туристи в българските курорти.

България отбелязва ръст на записванията на почти всички туристически пазари. Според министър Димитров не липсват и проблеми.

„Трябва да възстановим пазарите, където бяхме много силни. Германският пазар, немските туристи стоят най-дълго време и те запълват крилата на сезона. За град Варна и региона е изключително важен и румънският пазар, там се движим много добре. В Израел вървят много добре записванията. Рекламата ни е така направена, че таргетираме българския пазар много сериозно. Големият ни успех беше, че сме задържали 450 000 българи повече, отколкото предковидната година, да почиват в България“, заяви Илин Димитров, министър на туризма.

По думите му аташета по туризъм ще бъдат изпратени в Турция, Румъния и Великобритания. В момента страната ни има туристически аташета в Полша и Германия, ефектът от тяхната работа е много добър, допълни Димитров.

„По данни на големите туроператори 30% повече са записванията от Германия към България. Със сигурност няма да стигнем нивата от 2019 година, тъй като спадът е 2,5 близо 3 процента, но това е стъпка в правилната посока“, каза още Илин Димитров.

Министърът на туризма посочи, че все още има неизплатени суми по програмата за настаняване на украински бежанци, но предстои финална ревизия, за да няма ощетени хотелиери.

 

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *