13.07.2024

Йотова за „Магнитски“: Този списък е още едно доказателство, че не сме си свършили работата

Дано все още не е се е превърнало в системноИма сингали, че този списък ще продължи. Този списък е доказателство, че не сме си свършили работата. Последните Народни събрания трябваше да приемат антикорупционно законодателство, както виждате на няколко пъти законопроектите се спънаха в пленарна зала, така че оттук нататък, надявам се след изборите, едно сериозно, стабилно мнозинство, със стабилно правителство, да има първи приоритет да приеме такива закони. Това каза вицепрезидентът на Република България Илияна Йотова, предаде репортер на „Фокус“.

Тя допълни, че българските институции вече са започнали работа и в бъдеще ще стане ясно дали обвиненията са верни.

„Предполагам, че те ще намерят начин да се защитят, защото през последните няколко дни те казват, че изнесените данни не са верни. Нека да видим какво ще бъде развитието, още повече, че има заявка от нашите правоохранителни и правораздавателни органи да се продължи с още допълнителни доказателства, така че всяка дума в момента е излишна“, допълни Йотова.

Вицепрезидентът изрази своята тревога за бъдещето на БСП. Тя описа събитията на 50-я конгрес на партията като „тъжно и опасно“, защото според нея не е добре за страната да няма стабилна лява партия.

„Това, което се случи на Конреса на БСП, не съм си го представяла и в най-тревожните сънища. За първи път БСП беше изправена пред един Конгрес, в който нямаше никакво значение какви документи се приемат. Цялата пара излезе в конфронтацията между различни групи в партията. Това в навечерие на изброите е не само тъжно, то е опасно, защото без сериозна и стабилна левица в условия на криза няма да са добри резултатите за всички нас. От вчера има заявка за нова левица на изборите, дано хората, които не харесват онова, което се случва в БСП, да имат своята алтернатива“, обясни вицепрезидентът.

Йотова изрази също своята надежда за това, че ще има правителство в 49-то НС. Тя предупреди, че ако избори 2 в 1 през есента биха опорочили местната власт, която според нея е единствената стабилна след президентската институция.

„Оптимист съм за това да има правителство след изборите. Най-лошото за България ще бъде избори 2 в 1. Така ще опорочим изборите за местна власт, а това е единствената стабилна власт след президентската институция стабилна власт в страната“, каза тя.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *