Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Общество Политика

Василев: Страната ни изпълнява всички критерии, освен инфлационния

Служебният кабинет трябва да поиска конвергентен доклад от ЕК. В момента, в който поискат доклада, той ще излезе някъде в средата на юни, а дотогава спокойно могат да бъдат приети трите закона, които не са приети. Това каза съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Асен Василев в предаването „Говори сега“ по БНТ.

Страната ни изпълнява всички критерии, освен инфлационния, посочи той, но същото се е отнасяло и за Хърватия – инфлационния и за дълг към БВП.

Инфлацията у нас е по-висока от тази в Европа, защото сме по-бедни, обясни Василев. „В нашата кошница има много повече енергия и много повече храни, а това бяха двете най-ударени стоки от войната. Цените са вързани с Европа, при нас инфлацията е внесена“, заяви той.

В 48-то НС ПП е направила предложение в удължителния закон за бюджета учителските заплати да останат адекватни, но то е било бламирано в бюджетна комисия от ГЕРБ, обясни Василев. „Ако не се погрижим за учителите, няма да има нито работна ръка в бъдеще и това наистина ще доведе до фалит на държавата“, коментира той.

Той нарече цинични обвиненията за това, че при кабинета „Петков“ мигрантските канали са били открити за бежанския поток. „Ние заварихме „Капитан Андреево без камери, без лаборатория, ние заварихме частна граница, отдадена на концесия на една частна фирма. Ние започнахме тази граница да си я вземаме и да става държавна. Служебният кабинет дойде, не плати 70 лева такса и границата пак стана частна“, посочи Василев.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *