Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

ЗАКОН И РЕД Общество

През изминалия ден са установени общо 30 водачи, шофирали след употреба на алкохол

В рамките на изминалия ден са установени общо 30 водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол, съобщава пресцентърът на МВР. Дванайсет от тях са били с алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 18 – с над 1,2 на 1000, а четирима, спрени за проверка, са отказали да бъдат тествани. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират шестима души, шестима са отказали да бъдат тествани. Това сочат резултатите от специализираната полицейска операция по спазване на Закона за движение по пътищата, посочват от МВР и уточняват, че данните са междинни и в тях са включени резултати, обобщени до 16:00 часа.

В рамките на специализираната операция са проверени 8833 моторни превозни средства. Извършен е контрол на 10 970 водачи и пътници. Съставени са 2388 фиша и 572 акта за установени административни нарушения. Акцент в акцията е да не бъдат допускани до управление водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на моторни превозни средства (МПС) от неправоспособни шофьори, подчертават от МВР.

От обобщените данни по метода „линеен контрол“ са проверени 2615 МПС и 2761 водачи и пътници. За установени нарушения са съставени 770 фиша и 117 акта за установяване на административно нарушение.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *