Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Политика

Янев: Готови сме на разговори с всички, но това не е политическа всеядност

Диалогът между политическите партии трябва да бъде насочен в посока намирането на онези принципи, върху които ще имаме съгласие и които могат да бъдат в основата на конструкция за съставяне на кабинет. Това каза лидерът на „Български възход“ Стефан Янев в предаването „120 минути“ по бТВ.

Той заяви, че представители на различните политически сили водят разговори в търсене на решение на политическата криза преди явяване на изборите. „Всички усилия за съставяне на правителство си заслужават и диалогът, разумът, съгласието между политическите партии трябва да бъде насочено в тази посока – намиране на онези принципи, върху които ще имаме съгласие и които могат да бъдат в основата на конструкция з а съставяне на правителство“, заяви лидерът на „Български възход“.

Паметникът на Съветската армия според него трябва да остане на мястото си като свидетелство за един исторически период. „Всеки един паметник, който бъде премахнат или разрушен, води до пренастройване на обществото. Историята е такава, каквато е“, заяви Янев.

Конфликтът в Украйна не може да бъде разрешен чрез военни действия, а на масата на преговорите. „Примирието, спирането на кръвопролитията, човешките жертви и разрушенията е първата стъпка и условие за траен мир. Най-добрият вариант е руснаците да се изтеглят до първоначалните граници, но претенциите са така вплетени в този конфликт, е трудно да се каже къде точно е границата, защото ние в момента не преговаряме, а разговаряме по тази тема“, заяви Янев.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *