20.07.2024

Манолов: Текущият размер на минималната заплата е безнадеждно остарял, тя трябва да се вдигне

Ако има кабинет, няма да е за хубаво. Без първите две партии няма как да се случи редовно правителство. Ако тези две партии обаче се съберат, аз не предвиждам нищо хубаво. Единствената тема, по която имат съгласие, е войната в Украйна. До вчера се атакуваха толкова агресивно и не мога да си представя сега да се съберат. Това ако стане, ще е напълно безпринципно и няма да излезе нищо хубаво. Вариантът е от някое посолство да им дадат сигнал да се съберат и да ги заплашат с „Магнитски“, защото и двете партии има от какво да се притесняват.

Това заяви в предаването „Денят на живо“ по NOVA NEWS президентът на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов, който коментира изборните резултати.

„Предишният парламент с пълно единодушие отхвърли българския план за възстановяване. Това е причината ЕК да ни обърне да внимание и да се съгласи да се водят разговори за предоговаряне на плана. Това е една от реалните задачи пред новия парламент – всички партии да отидат в ЕК с единна позиция и да се премахнат всички безумия от плана за възстановяване. Другата задача е да се увеличи минималната работна заплата. Тук не трябва да се пресоляват нещата и трябва да се действа плавно. Не искам да говоря за числа и не искам да ги хвърлям така в пространството“, добави Манолов.

„Хубаво ще е да се сформира правителство, колкото и аз да съм скептичен и напрегнат от тази конфигурация. В крайна сметка едва ли ще се получи някаква по-различна конфигурация. Всичко ще си проличи още при избора на председател на парламента. Ако пак ще го избираме две седмици, нещата няма как да се случат“, прогнозира президентът на КТ „Подкрепа“.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *