Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

ЗАКОН И РЕД Изборът на редактора

Избухна пожар близо до депо за битови отпадъци в Монтанско

Днес трябва да стане ясно дали има замърсяване на въздуха след големия пожар в Монтана. Повече от 12 часа след избухването на пожара работата на терен продължава.

Черен дим и силна остра миризма обхванаха част от Монтана и близките села в следобедните часове във вторник. Пожарът, избухнал близо до депото за битови отпадъци, вече е локализиран.

Тонове пясък бяха изсипани късно снощи, за да се спрат пламъците. Над 20 пожарни автомобила, огнеборци, служители на общината и доброволци се включиха в гасенето. Няма информация за пострадали хора.

„Към момента ситуацията е овладяна. Има отделни тлеещи огнища, които продължаваме да ги засипваме с инертни материали”, каза пред NOVA гл. инспектор Ивайло Цветанов. Регионалното сметище, в което се извозва боклукът на Монтана и на съседните общини, е на няколко километра от града.

Милена Николова от РИОСВ-Монтана обясниха, че в центъра на областния град е поставена мобилна измервателна станция за качеството на въздуха. Първите резултати се очакват днес преди обяд.

„Това е площадка за временно съхранение на строителни материали от бита и фирмите на община Монтана”, заяви Диман Георгиев, зам.-кмет на община Монтана. Той подчерта, че площадката съществува от 15 години.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *