Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Бизнес Бизнес

Международно признание за водещи български дерматолози

ЕвроДерма е финалист за Балканските медицински награди
В клиника ЕвроДерма, която е основана преди 10 г., е създадена първата в България, Централна и Източна Европа клиника за лечение на Витилиго „Vitiligo Clinic” (съвместно с универ­ситета „Маркони“ в Рим), което е значимо международно признание за професионализма на българските лекари, сочи журито на осмото издание на Балканските медицински награди . Във Vitiligo Clinic се прилагат най-високите научни постижения на медицината, най-новите технологии, най-съвременните начини на лечение на Витилиго. Това е и единствената сертифицирана по ИСО и акредитирана за обучение на специализанти по дерматология и венерология клиника у нас.
 Клиниката е финалист за златните статуетки на BALKAN MEDICAL AWARDS 2023, които ще бъдат връчени на 5 май 2023  г. от 19  ч. в ОТО Event Room в Пловдив.
Организатор на събитието е Global Leaders – платформата за доказани професионалисти в Балканския регион.

ЕвроДерма е с голям международен авторитет, не само защото в нея работят най-добрите дерматолози в България, но и защото има участие в няколко международни проекта.

В клиниката е създаден и Център за ле­чение на хемангиоми в детска въз­раст (съвместно с фондация „Пиер Фабр“).
ЕвроДерма организира за първи път в страната, съвместно с френската фондация Атопичен дерматит- Училище за пациенти и родители на деца с Атопичен дерматит. Клиниката е избрана за провеждането на клинични проучвания съвместно със световно признатия Проф. Йоахим Флур.
В дерматологичната клиника се намира и специализираният център по алергични кожни заболявания, където се провеждат кожно-алергични тестувания на пациенти. Това е единственото място в България, където тестуванията се извършват със специализирани европейски серии за тестуване.
Клиника ЕвроДерма е основана през 2013 г. и е резултат на общото желание и ентусиазъм на трима от водещите дерматолози в България – д-р Хитова, доц. Казанджиева и проф. Цанков.
Клиниката предлага:
• Дерматология
• Венерология
• Естетична медицина
• Лазерна система
• Клинични проучвания
Към клиниката има разкрити четири специализирани центъра. Тук се провеждат и клинични проучвания, одобрени от ИАЛ, под надзора на местната Етична Комисия. В ЕвроДерма се работи само с одобрени сертифицирани продукти и машини, а специалистите в клиниката са известни имена в българската дерматология, с голяма практика, високо квалифицирани, с множество публикации и специализации в чужбина.
Проф. д-р Николай Цанков е изтъкнат български лекар – дерматолог, чийто принос за медицината не се изчерпва единствено с излекуваните пациенти, но се обогатява от научната му дейност.
Той е част от новаторите в дерматологията.
Научните приноси на проф. Цанков са в областта на дерматологията и венерологията, като обхващат над 850 научни труда (дисертации, журнални научни статии, монографии и учебници, конференции, симпозиуми, национални и международни конгреси).
Участва с 47 глави в 19 книги и монографии, от които три авторски. Автор е на 3 дисертационни труда. Има над 70 лекции в чужбина като поканен и пленарен лектор, основно на световни и европейски конгреси по дерматология. 
Бил е председател и зам.-председател на над 35 научни сесии на международни конгреси.
Почетен член е на 15 научни медицински дружества от целия свят. Един от 65-те избрани лекари от целия свят и първият лекар от България, включен в “Caring Physicians of the world” (2005 г) на Световната медицинска Асоциация.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *