23.07.2024

Петкова: ПП-ДБ се държат все едно са първа политическа сила

 В предаването „Още от деня“ по БНТ Теменужка Петкова, каза че не може да разбера какво кара колегите от Продължаваме промяната-Демократична България (ПП-ДБ) да се държат по този начин. „Те смятат, че са си самодостатъчни и не се нуждаят от подкрепа. Не мога да разбера на какво се дължи това високо самочувствие, след като те са втора политическа сила.“

„Колегите от ПП-ДБ не сметнаха за необходимо да ни уведомят за състава на кабинета си, разбрахме го заедно с всички български граждани. Нямам как да не се отчете вотът на българските граждани, които дадоха най-високо доверие на ГЕРБ-СДС“, подчерта тя.

„Българският народ е мъдър. Той ясно показа, че властта трябва да се сподели“, изтъкна Петкова.

„От утре започваме поредица от разговори с политическите сили. Те ще бъдат на експертно ниво, ще се говори по секторни политики. Много важно за нас е да чуем какво мислят за бюджета. За нас е важно да чуем какво мислят колегите по ключовите въпроси за държавата“, обясни бившият министър на енергетиката.

„Нашата визия е, че България трябва да има редовно правителство. Споделената отговорност е един друг вариант – правителство на личностите, по предложение на г-н Бойко Борисов. За него можем да говорим, едва когато приключат разговорите с колегите. Няма как ние да наложим нашата визия еднолично. Споделената отговорност означава всяка една политическа сила да се включи в изваждането на България от кризата“, посочи Петкова.

„От БСП очакваме да чуем каква е тяхната визия за излизане от кризата. С тях имаме много сериозни различия по определени теми. Един от нашите основни приоритети е членството на България в еврозоната. Два от критериите не ги покриваме. Трябват много усилия, за да ги преодолеем. Затова днес предложихме да се ускори процеса за сформиране на комисии, за да прегледаме какво се предвижда в предложения бюджет и различните политики. Смятаме, че трябва да се търсят резерви от капиталовите разходи, без да се пипат данъците и социалните придобивки“, каза още тя.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *