Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Общество Последни новини

Мария Габриел започва разговори с парламентарните партии

Номинираната от ГЕРБ-СДС за министър-председател Мария Габриел ще се срещне днес с представители на политически сили в Народното събрание, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

По време на разговорите ще бъдат обсъдени темите, засягащи дневния ред на обществото и възможността за подкрепа на правителство, което да изведе България от политическата криза. В срещите ще участва и ръководството на ПГ на ГЕРБ-СДС, се посочва в съобщението.

Срещата с ПГ на „Движение за права и свободи“ ще бъде в 11:30 часа, ПГ на „БСП за България“ – в 13:30 часа, и с ПГ „Има Такъв Народ“ – в 15:30 часа.

Не е ясно кога ще се проведе срещата с „Продължаваме промяната“ – „Демократична България“. Снощи от коалицията заявиха в съобщение до медиите, че разговорите ще са в петък заради отсъствието на лидерите на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков и Асен Василев.

Последва реакция от ГЕРБ, които заявиха, че обявената за 10:00 часа днес среща остава и че според тях съпредседателите на коалицията са в София и биха могли да участват в разговорите. По време на срещите ще бъдат обсъдени възможностите за подкрепа на правителство, което да изведе България от политическата криза.

 

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *