Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Политика

Акад. Денков: Мария Габриел е подходила много отговорно към срещата с ПП-ДБ

Със сигурност „Продължаваме промяната“ – „Демократична България“ няма как да влезе в конструкцията, която лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов представи. Това каза акад. Николай Денков в предаването „Събуди се“ по Нова телевизия.

По думите му Мария Габриел е подходила много отговорно към срещата с ПП-ДБ. „Тя беше в трудна ситуация, ние го разбираме. Зададохме й въпроси, а тя се опита много добросъвестно и внимателно да отговори на всичко, което казахме. Тя има желание да се включи истински в тези промени. Това, което също се видя вчера, е, че хората около нея се опитват да й говорят в ухото. Това е истинската заплаха. Аз имам доверие в нейното добро желание, но имам доста сериозни основания да не вярвам на тези, които й шепнат в ухото“, коментира той.

Според него има варианти, различни от правителство с първия мандат, по които трябва да се работи. Експертно правителство обаче би било само параван за хората, които реално работят зад него. „Хората с белите коси като мен си спомнят чудесно как такива „експертни“ правителства се оказаха лицата, зад които престъпните групировки си подредиха държавата по начина, по който не можем още да я отвоюваме от тях“, заяви Денков.

Коментар той направи и по отношение на исканата от партията на Борисов оставка на главния прокурор. „Това може да е просто подмяна на едно лице с друго, което да продължи същия начин на прикриване на престъпления.“

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *