21.07.2024

Майкрософт обжалва британския отказ за сделката с „Активижън Близард“

Технологичният гигант „Майкрософт“ Microsoft оспорва решението на Великобритания да блокира поглъщането на стойност 69 милиарда долара на производителя на „Call of Duty“ „Активижън Близард“ (Activision Blizzard) на основание „фундаментални грешки“ в процеса на оценяван на услугите за облачни игри на съоснованата от Бил Гейтс компанияt, съобщава Ройтерс.

Британският антитръстов регулатор (Competition and Markets Authority – CMA), наложи вето на сделката през април, заявявайки, че тя може да навреди на конкуренцията в зараждащия се пазар на облачни игри.

Microsoft потвърди в сряда, че е подала жалба срещу решението до Апелативния трибунал за конкуренцията (CAT), а резюме на аргументите му беше публикувано днес

В него се казва, че заключението на CMA, че сделката ще доведе до значително намаляване на конкуренцията на пазара на облачни игри в Обединеното кралство, е погрешно.

CMA е „допуснала фундаментални грешки в своите оценки на данните за пазарния дял на  услугите за облачни игри“, посочват от „Майкрософт“ в документите видени от Ройтерс,.

Технологичният гигант посочи общо пет основания за обжалване на решението на CMA да блокира най-голямата сделка, в областта на игрите предизвика яростен отговор от двете компании.

Сделката между двете компании бе обявена в началото на 2022 г. и е на стойност 68,7 млрд. долара. Миналата седмица ЕК одобри придобиването.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *