21.07.2024

Асен Василев: На записа няма дума, зад която не заставам

На този запис няма нито една дума, зад която не бих застанал. Това са думи, които съм казвал на избирателите. Това каза съпредседателят на ПП Асен Василев в предаването „На фокус“ по Нова телевизия.

Той посочи, че от записа са отрязани определени изказвания, като например това за съгласуването на службите или че трябва да се направят промени в държавната администрация, посочи той.

Той призова всички да чуят пълния 4-часов запас, за да стане ясно, че няма коалиция, няма договорки и че срещу решението за преговори с ГЕРБ има сериозна съпротива на част от членовете на ПП. От записите, според него, не излиза нещо, което не се е знаело от избирателите, или от ГЕРБ.

„Цялата мелодрама, която се опитва да се развие около това нещо, може би е с цел да се извади някакво предимство в преговорния процес. Властта за нас не е самоцел. Властта е, за да могат да се свършат полезни неща за страната – еврозоната, Шенген, почистване на правосъдната система”, посочи Василев.

Според него не трябва да има промяна в договорения ротационен принцип.

 „Очаквах да има атака срещу това правителство, срещу опита за съставянето му. Има много силни интереси то да не стане”, каза Василев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *