22.07.2024

Алексей Петров: Не виждам обща връзка между убийството на Къро и Ангел Христов

Службите за сигурност и правоохранителната система са загубили системността си. Надявам се, че след формирането на новото правителство сектор по сектор да се върне системността. Това каза Алексей Петров – бивш съветник в ДАНС Алексей Петров, в предаването „Тази неделя“ по бТВ.

Той отрече да е знаел, че Ангел Христов се е прибрал в България.

Погребението на Ангел Христов е спряно. „Като ръководител на отряда за специални операции Ангел-Геле беше служител в моята група и оттам го познавам добре. По-късно братя Галеви постъпиха като служители в Национална служба за борба с организираната престъпност, после бизнес и съм загубил следата им до 2009 г., когато бях в ДАНС и участвах в тяхното задържане“, разказа Петров.

Той коментира и изказването си през 2010 г., че е организирал срещата между братя Галеви и Румен Петков. „Съвсем регламентирано. Идеята за срещата между тях и министъра на вътрешните работи е действие на зам.-министър на Румен Петков. Информацията, която имаха двамата трябваше да я предоставят директно на министъра. Аз бях в статут на офицер на оперативно внедряване. Нищо необичайно не се случи на тази среща“, добави Петров.

Петров подчерта, че не вижда обща връзка между убийството на Красимир Каменов-Къро и Ангел Христов. „Не виждам, нямам и такава информация“, добави той.

Записите на Радостин Василев на заседанието Националния съвет на ПП той определи като „разговори като домашни“. „По отношение на тази комуникация на българските служби и тези от посолствата или тези от европейските служби е императивно необходима заради синхрона. Самият аз съм бил в такива разговори с представители на чужди служби, които са касаели доста по-сериозни неща. Този въпрос става по този начин“, каза Петров.

„Не участвам в сценарий. Имам мнение и експертиза по някои въпроси. Известен съм с това, че изказвам моето мнение, в някои случаи – доста директно и неприемливо. Ще продължа да го правя, особено когато смятам, че е важно“, заяви Алексей Петров.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *