Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Политика

Христо Петров: ПП-ДБ са гласували доверие не на ГЕРБ, а на Мария Габриел и нейната почтеност

Ситуацията в момента е такава, че смятам, че правителството с ГЕРБ ще издържи, защото това е в техен интерес. Това каза депутатът от „Продължаваме промяната“ – „Демократична България“ Христо Петров в предаването „Тази неделя“ по бТВ.

Той заяви, че ПП-ДБ и той самият ясно осъзнават тежестта на решението, което вземат с влизането в едно управление с ГЕРБ, но това е жертва, която трябва да направят в името на редовен кабинет.

„За съжаление, към настоящия момент има два варианта за развитие на ситуация и не съм възхитен. При единия има шанс да се случат добри неща за България, при другия 100% ще се случат ужасни неща за България. Не смятам, че заедно с ГЕБР ще гасим пожара“, заяви Петров.

Ако няма правителство, „царството“ на президента Румен Радев със служебния кабинет ще продължи „в условията на собствено МВР, собствени служби“. „Към момента личи, че те са използвани, за да бъдат подслушвани партии и политици. Този вариант не ми харесва и другият не ми харесва“, заяви Петров.

ПП-ДБ са гласували доверие не на ГЕРБ, а на Мария Габриел и нейната почтеност. „Не смятаме, че Габриел може да бъде командвана от Бойко Борисов“, заяви Христо Петров

„Ние не спечелихме, но накарахме ГЕРБ да ни подкрепят, правителството, което ще бъде гласувано тази седмица е с имена от ПП, с експерти и с името на Мария Габриел, като външен министър, за да си гарантираме тази подкрепа“, посочи той.

По думите му съдбата на правителството на ротационен принцип ще стане ясна още преди да са изтекли първите девет месеца управление.

Той коментира, че в понеделник ще бъде пусната конституционна жалба заради приетия законопроект, с който депутатите извадиха Националната следствена служба от прокуратурата.

ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ нямат нужда от подкрепата на ДПС, тя не е търсена, посочи Христо Иванов.

Според него няма да се стигне до снемане на имунитета на Бойко Борисов по искане на прокуратурата. „Трябва да се създаде комисия от всички партии, която да определи дали този имунитет се иска, за да събориш някого по политическа причини или наистина има престъпление“, заяви Петров.

 

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *