Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Политика

Атанас Славов: Амбицирани сме през юли да има проект за промени в Конституцията

Министърът на правосъдието Атанас Славов обяви очакване още през юли да бъде представен готов проект за промени в Конституцията и да започне обсъждането на промените в основния закон.

„Амбицията ни е да се случат конституционните реформи. Това е една причините да съществува кабинета, легитимира управлението и се надявам да бъде постигнато съгласие по тях като разговорът ще премине и през конституционната комисия“, каза министърът след среща в Народното събрание по конституционната реформа.

Той заяви, че намерението е да бъдат осигурени поне 180 гласа в подкрепа на промените, за да минат по т.нар. бърза писта. Затова още следващите дни в Народното събрание ще има срещи с БСП, „Има такъв народ“ и „Възраждане“.

„По отношение на конституционните промени се съгласихме, че трябва да има 3 акцента – разделяне на ВСС на две колеги, ограничаване правомощията на главния прокурор и въвеждане на някаква форма на индивидуална конституционна жалба. По това имаме съгласие относно генералната визия“, обясни Атанас Славов.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *