Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Политика

Андрей Райчев: Президентът по-скоро отговаря, отколкото воюва с някого

В предаването „Лице в лице“ по бТВ Андрей Райчев, каза че президентът по-скоро отговаря, отколкото воюва с някого. „Във властта наблюдаваме, че трима противници се съюзиха. Така функционира все по-добре кабинетът. Кой е опозицията? Кой е лошият? Костадинов е много малък. Президентът играе Черният Петър. Радев е набутан в ролята на опозиция, заради съюзяването на противниците в лицето на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ.“

„Когато се карат Румен Радев и Кирил Петков това е спор между един милион срещу половин милион души. 60% мислят това, което казва Радев – 20% мислят това, което правителството говори. Разцеплението е в българския народ. Има едно дълбочинно разцепление в България, което се засилва“, посочи той.

Според него има един парадокс – „ПП идват на власт с либералите. Те, обаче стават все по-злобни, казват все по-резки неща“, обобщи Райчев и даде пример с призивите за ново ДС.

„Аз имам отговор на всичко това – те знаят, че властта им е дадена на ужким. Всеки един момент Бойко Борисов може да каже: „Край“ и всичко да приключи. Те се дразнят от това“, обясни социологът.

Андрей Райчев коментира и конфликтът в Украйна. Андрей Райчев обясни, че по темата за украинският дебат България изостава от реалността и е на нивото отпреди 6 месеца. След срещата на НАТО във Вилнюс и изявлението на Байдън няма такъв въпрос, каза още той.

„Думите на Байдън, че „Путин вече загуби войната, може да се тълкуват като: „Аз спечелих войната“. САЩ е големият победител. Страната си продава шистов газ, ликвидираха границите-мостове в Европа, всички центробежни сили в Европа затихнаха, Русия е отслабена. Построен е отбранителен фронт, не нападателен. Образувана е границата. За съжаление Украйна ще плаща сметката. 80 на сто ще стане член на НАТО. САЩ постигнаха целта си. Русия е в ужасно положение, тя е в изолация. По-нататъшният процес в Русия е да се разпадне или да бъде свален Путин. Войната върви към умирение. За нас най-лошото е да стане нещо в Черно море или НАТО да реши, че сме нелоялни съюзници. Ние издаваме подходящите звуци“, описа ситуацията социологът.

„Ние стоим върху дъска над един трап, в края на която дъската стои Бойко Борисов. Г-н Гешев отнесе всичко, а Борисов е крепителят на стабилността. Не виждам ГЕРБ да губи. ПП беше формула на обединение, а стана една партия, която се долепи до ДБ. В България има един милион души, които се чудят за кой да гласуват, но те не са потенциални избиратели на ПП“, каза още Райчев.

 

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *