Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

ЗАКОН И РЕД Изборът на редактора

Акция за връчване на фишове в София

В София започна акция за невръчени фишове на нарушителите на пътя. Засилен е контролът от столицата до морето, а движението вече е интензивно.

Не високата скорост, а липсата на достатъчна дистанция се оказва най-честото нарушение по магистралите у нас, казва гл. инспектор Лъчезар Близнаков  от „Пътна полиция“.

„Достатъчно красноречива е статистиката по отношение на поведението ни на пътя като водачи в страната. От 1 юни до 20 юли са установени над 410 хиляди нарушения на правилата на движение по пътищата. 1114 са ПТП-тата със загинали и ранени. Загиналите на пътя са 69 – с 11 по-малко спрямо същия период на миналата година. Нашият контрол постоянно се засилва, но трайни резултати ще отчетем, когато цифрите намаляват“, заяви главен инспектор Близнаков.

Само от 1 юни установените случаи на управление на МПС след употреба на алкохол са 1271, а на наркотични вещества – 642. 1302 са установените неправоспособни водачи за същия период. „По-фрапиращото е, че сме установили 636 водача, които са си позволили да управляват МПС в срока на лишаване от това право“, подчерта главен инспектор Близнаков.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *