18.07.2024

Интензивен е трафикът на граничните пунктове със Сърбия, Румъния и Турция

Интензивен е трафикът на граничните пунктове със Сърбия, Румъния и Турция, съобщава на интернет страницата си Главна дирекция „Гранична полиция“ на МВР по данни към 6 часа тази сутрин.

Трафикът е интензивен на  изход за леки автомобили на Граничния контролно – пропускателен пункт (ГКПП) „Калотина“. Граничните проверки на пункта се извършват на осем работни места за влизащи леки коли и на шест работни места за излизащи леки автомобили. На ГКПП „Калотина“ се извършват строително-монтажни дейности във връзка с договор за реконструкция и модернизация. Дейностите налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празничните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване.

За  да избегнат интензивния трафик, пътуващите могат да използват и останалите пунктове на българо-сръбската граница: ГКПП „Брегово“, ГКПП „Връшка чука“, ГКПП „Стрезимировци“, ГКПП „Олтоманци“, допълват от „Гранична полиция“.

На границата с Румъния трафикът е интензивен на ГКПП “ Кардам“, ГКПП „Никопол“ и ГКПП „Видин“ за товарни автомобили на изход.

До 18.08.2023 г. Национална компания „Пътна инфраструктура“ на Румъния ще извършва дейности по поддръжка на пътните платна на трасетата за товарни автомобили на ГКПП „Гюргево“, влизащи в Румъния. Движението на товарни автомобили на ГКПП „Русе“ при излизане от България ще се осъществява на старите трасета. Тази временна организация, предвид по-малкия брой трасета за преминаване, ще доведе до известно увеличение на времето за изчакване за излизане от България и влизане в Румъния.

Със заповед на министрите на транспорта и на вътрешните работи на Румъния до 31.08.2023 г.  през граничния пункт „Вама веке“, съпределен на българския ГКПП „Дуранкулак“, е въведено ограничение за движение на товарни автомобили с тегло над 7,5 тона  в петък, събота и неделя, както и на официален празник на Румъния от 06:00 часа до 22:00 часа. В деня, предхождащ първия ден на официален празник, ограничението е от 16:00 часа до 22:00 часа.
Преминаването през съвместните гранични пунктове „Кайнарджа“/“Липница“ и „Крушари“/“Добромир“ се осъществява съгласно договореното работно време от 8 до 20 часа.

На границата с Турция трафикът е интензивен на изход за леки автомобили на ГКПП „Капитан Андреево“, посочват още от „Гранична полиция“.

На границата с Гърция трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. От „Гранчина полиция“ препоръчват пътуващите към и от Гърция, освен ГКПП „Кулата“ и ГКПП „Маказа“, да използват за преминаване и останалите пунктове на българо-гръцката граница – ГКПП „Илинден“, ГКПП „Златоград“, ГКПП „Ивайловград“ и ГКПП „Капитан Петко войвода“.
През гранични пунктове  „Маказа“, „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси.

Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове с Република Северна Македония.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *