Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Политика Последни новини

Надежда Йорданова: Аз вярвам, че вотът на недоверие няма да мине

Аз вярвам, че вотът на недоверие няма да мине и ние в петък следобед ще продължим да имаме кабинет с премиер Николай Денков. Това каза снощи Надежда Йорданова от ПП-ДБ в предаването „На фокус“ по Нова телевизия.

Тя изрази надежда, че останалите политически сили ще проявят отговорност в тези все по-трудни времена и ще запазят стабилно управлението на страната.

Настоящият кабинет е единствения възможен в ситуацията. ДПС не участва в правителството, отбеляза Йорданова.

„Това е едно правителство, което беше формирано след тежки разговори, а мнозинството, което подкрепя правителството в парламента, понякога работи трудно. Но по други, включително евроатлантическите въпроси, мнозинството работи спокойно и стабилно. Тези въпроси са подкрепени и от ДПС. Те подкрепят и предстоящите изменения в Конституцията. Това са обективности, които трябва да отчитаме“, добави Йорданова.

Голямата цел в разговорите за съдебната реформа не се губи, смята бившият правосъден министър.

Има съгласие сред повечето политически сили, че е дошло време за конституционни промени – окончателно и трайно да се гарантира независимостта на съда и да се реформира прокуратурата така, че тя да е ефективна и прозрачна.

Обявената от Израел война е тревожна новина, заяви тя. „Необходимо е цялата международна общност, включително и България, да положи усилия напрежението да се намали. Защото намирането на мирно решение е най-добро за всички страни, включително и за палестинците. Това, което направи „Хамас“, е осъдително и абсолютно неприемливо в 21 век. Струва ми се, че правителството действа адекватно. Положи усилия на първо време да се погрижи за сигурността на българските граждани и тези, които имат нужда да се върнат в България“, коментира Йорданова.

 

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *