Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Политика

Ваня Григорова: Когато има нередности е редно да бъдат проверени

В предаването „Още от деня“ по БНТ Ваня Григорова, каза че когато има нередности е редно да бъдат проверени. „Очевидно е, че има нужда някой да провери какво се случва. Ако разликата беше над 20000 гласа, ясно е, че нямаше да се занимаваме с протоколите, но разликата е 5000 гласа, затова е важен всеки протокол“.

Григорова категорично заяви, че екипът от юристи подготвят документите, за да може в рамките на 7-дневния срок да бъдат подадени сигналите, жалбите и те да бъдат разгледани.

Казахме, че публикуването на сайта на МЕУ не отговаря на записаното в Изборния кодекс, обясни Григорова. „Нашият експерт показа къде е проблемът – това е строго експертен разговор, в който аз не мога да вляза. Нашият експерт е категоричен, че публикуваното на сайта на МЕУ не кореспондира със записаното в Изборния кодекс.“

При толкова малка разлика всичко е възможно, но друг е по-важният въпрос – цялостната агитация, цялостната кампания на моите опоненти беше към това да демотивират избирателят да гласува и се опасявам, че това е наш пропуск, смята Григорова. „Ние не успяхме да успокоим избирателя, че цялата кампания на ПП-ДБ и Спаси София не бива да ги демотивира да отиват до урните. И за съжаление затова стигнахме до такава ситуация, в която буквално трябва да броим всеки един глас“.

На места, където се установи, че има проблеми, като да речем празните протоколи, които след това са попълвани, да – трябва да има ръчно броене, заяви Григорова. „В момента продължава прегледа на протоколите, които ще бъдат оспорени“.

Подарък ми е бижуто за рождения ден, отговори на въпрос на водещата Григорова. „От семейния ми кръг е“.

Аз предпочитам да не говоря за себе си в личен план, защото в крайна сметка говорим за начина на управление на столицата, а не за това с какво се храня, с какво се обличам и т.н., това са жълти теми, допълни Григорова.

Време е да се върнем към политическото, заяви Григорова. „Аз имам ясна политическа позиция. А лаиците, които се появиха на обществената сцена през последните месеци, никога не са имали ясна политическа позиция. Аз имам история, която може да се защити.“

Сглобка може да има само между партии, които могат да формират мнозинство, така че сглобката, която се очертава в СОС е същата, която е на национално ниво, обясни Григорова. „Очевидно е, че единствената възможност за сглобка в СОС е ПП-СДС със Спаси София, заедно с ГЕРБ и СДС.“

В политически договорки не влизам, така отговори Григорова на въпрос на водещата, ако й предложат да не обжалва изборите, а да стане председател на СОС. „Но ако трябва да спасим зелени площи, повече жизнено пространство, ние трябва да бъдем заедно, но няма да правим компромиси, за да се договаряме с някои задкулисно – това, което ще правят тези, които взеха София, за съжаление“.

 

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *