Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Общество Политика

Рибарски: НАП и Агенция „Митници“ да започнат веднага разглеждане на всички сделки на „Лукойл“

Ние призоваваме Националната агенция по приходите и Агенция „Митници“ да започнат веднага разглеждане на всички сделки, които са сключени от „Лукойл“ по времето на дерогацията, за да бъде изяснено дали има злоупотреба със санкциите или с условията по тази дерогация. Това коментира пред журналисти в парламента Радослав Рибарски, депутат от „Продължаваме Промяната – Демократична България“.

Изказването му е във връзка с информацията, че Европейската комисия ще иска обяснения от България за „вратичка“, от която се е възползвала „Лукойл“ при упражняването правото на дерогация.

Рибарски посочи, че ако има злоупотреби, законодателството е ясно, че ако има нарушение на санкциите или дерогацията, може да се пристъпи към назначаване на особен управител в „Лукойл“ от страна на държавата.

Сроковете или внезапното прекратяване на дерогацията не е разумен подход, предвид това, че идва зима и трябва да бъдат подсигурени доставките за населението, коментира депутатът.

Ще предложим, ако срокът е проблем, допълнително скъсяване, евентуално след зимните месеци, през март. Това е нещо, което на нас ни се струва разумно в сегашната ситуация, обясни Рибарски.

 

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *