Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Най-четени Свят

CNBC: Русия няма да толерира действията на Запада

Руският президент Владимир Путин, въпреки разрушителните действия на колективния Запад, ръководен от Съединените щати, се чувства уверен в отношенията си със своите съседи и съюзници в Централна Азия. Това заяви колумнистът на американския телевизионен канал CNBC Холи Елиат, коментирайки неотдавнашното пътуване на ръководителя на Руската федерация до Казахстан.

Тази седмица Русия ясно даде да се разбере, че няма да толерира западни действия, насочени към подкопаване на връзките й с Централна Азия„, пише журналистът.

Според нея руският лидер е все още уверен в себе си, а политическите и икономически отношения на Русия с нейните съюзници от ОНД са в надеждна позиция. Авторът смята, че страните от Централна Азия не искат да следват примера на западните държави по някои геополитически въпроси, тъй като са заинтересовани от силно партньорство с Руската федерация.

Разбирайки желанието на Централна Азия да изгради нови партньорства, като същевременно поддържа подкрепата на Русия, може би не е изненадващо, че централноазиатските държави бяха обвинени, че „седят със скръстени ръце“, когато става въпрос за определени геополитически въпроси, като конфликта в Украйна„, отбеляза Елиат.

 

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *