Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Бизнес Бизнес

Бизнес, иновации и предприемачество: Отбелязване на международния ден на жената предприемач с призове за „Успехът в различните роли”

Събитието на годината за дами предприемачи обедини в София

лидери от различни сектори, световноизвестни българки и предприемачи

 

Тази година световно признатият „Международен ден на жената предприемач”, бе отбелязан на 20 ноември 2023 в Гранд Хотел Милениум София, с пето юбилейно събитие, организирано от Асоциацията на жените предприемачи в България – „Селена”. Целодневното мероприятие „Денят на жената предприемач” постави фокус върху „Успехът в различните роли” и подчерта образа на жената като предприемач, майка, бизнес партньор, активен гражданин и културен деец. 

 

Начален старт на събитието даде откриващата реч за конференцията от Десислава Авджиева – Председател на Асоциацията на жените предприемачи, и Славянка Стойкова, избрана за посланик на Денят на жената в България и заместник-председател на Асоциацията. Председателят сподели следното: „Този празник е символ на обединение на жените от корпоративният свят и частният бизнес, на дами от различни общности, защото само, когато обединим усилията си, ние ставаме по-успешно заедно и поотделно като общество. Поклон пред всички дами, които всеки ден полагат усилия да бъдат по-добрата версия на себе си – личностно и професионално.”

 

По традиция, форматът бе разделен на две части, като през деня посетителите получиха възможността да разгледат безплатно бизнес изложение и взеха участие в 4 обучителни модула, разгръщащи темите за мотивация на лидера и екипа му, съчетаване на родителството с предприемачеството, баланс на женствеността в образа на съвременната бизнес дама и стратегии за увеличаване на продажбите. Гостите имаха възможност да чуят и мотивационна реч от Кристияна Йорданова – Мис Свят България 2022, свързана с превенция срещу токсичните връзки. Също така присъстваха на демонстрация за техники, възстановяващи енергията. Дневната програма беше допълнена и с дискусия за подобряване на корпоративно социалната устойчивост на компаниите, чрез здравословно хранене.

 

В безплатното изложение взеха участие над 25 партньори – представители на частния бизнес и корпоративния свят, представяйки различни иновации, техники и продукти, помагащи във всеки един аспект от живота на една дама. То бе ключова част от процеса за обмен на идеи, вдъхновение и опит между жените предприемачи. В експо зоната, присъстващите имаха възможност да споделят успешни истории и се вдъхновяваха от общите инициативи, градящи бъдещето на иновациите и предприемачеството. Специално пригодената разкрасителна зона за визуална трансформация даде възможност да дамите да се погрижат за визията си, доверявайки се на специалисти по цветови анализ, стил и визия, избор на подходящо облекло, анализ на кожа. Професионалисти извършваха консултация за полагане на подходящи грижи за кожата на тялото и лицето и осъществяваха разкрасителни процедури, грим, прическа и маникюр. 

 

Свързващите звена между дневната и вечерната програма, бяха двата дискусионни панела за влиянието на иновациите и ключовите лидерски умения, необходими в съвременната бизнес среда, като темите бяха посветени на „Изкуствен срещу естествен интелект” и „Лидерски умения и успешни бизнес практики”.

 

Вечерната програмата на събитието бе уважена от кабинета на Президента на Република България, дипломати от посолства, публични личности и значими представители на бизнес средите.  За откриването на втората част, на сцената се качи Александър Пълев – съветник по иновации на Президента на Република България, за да изнесе тържествена реч,  като в част от нея той сподели: “Вие сте успешни предприемачи, но и вдъхновяващи лидери. Нека Вашите постижения служат като пример за всички, че с упорит труд, смелост и отдаденост успехът е възможен! Убеден съм, че Вашата креативност и бизнес нюх ще продължат да генерират иновативни решения с висока добавена стойност за българската икономика.”

 

Тазгодишния фокус на събитието, не само подчерта важността на жените предприемачи, но и обедини успешни дами от различни сфери, предоставяйки възможност за споделяне на опит и вдъхновение. Кулминацията в програмата бе връчването на първите награди за предприемчивост – „Успехът в различни роли”,  свързани с награждаването на пет изключителни дами – Гергана Стоянова, Силвия Аздреева, д-р Неделя Щонова, Ивет Лалова-Колио, Силвия Рашкова. Наградите бяха връчени за  техните върховни постижения чрез предприемане на действия всеки ден. Те бяха отличени за ролите им в обществото и личностният им пример, чрез който променят съдби и характери, достигайки постижения, прочули не само тях самите, но и България. За тези забележителни дами, отличаващи се с изключителна деликатност и съвършенство, бяха подготвени специални призове и ръчно изработени позлатени рози, символ на крехкост и вечност. 

 

Юбилейното издание на „Денят на жената предприемач” не само отбеляза ролята на жената в динамична бизнес среда, но и акцентира върху способността ѝ да се ангажира активно и да подкрепя благотворителни инициативи. Три основни каузи имаха ключово значение за това събитие, заради техните мисии, свързани с промяна на човешките души – на Фондация „За нашите деца”, Фондация „Предай нататък” и Фондация „Emprove”. 

 

Над 300 гости успяха да се включат в тазгодишното издание “Денят на жените предприемачи” 2023 като голяма част от тях споделиха, че събитието е оставило трайна следа на вдъхновение у тях и дълбоко въздействие в бизнес обществото, показвайки как дамите предприемачи може да са лидери във всеки аспект на живота и всяка роля, която е ключова  – от професионална до лична.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *