Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Свят

Три жертви и двама ранени след стрелба в Канада

Трима души са загинали, а други двама са били ранени при стрелба рано сутринта в неделя в Уинипег, Канада, съобщиха представители на правоохранителните органи.

Полицейската служба в Уинипег съобщи, че стрелбата е станала малко след 4 ч. сутринта на близо километър западно от центъра на града.

Според съобщението служителите, пристигнали на мястото на инцидента, са открили пет жертви „с наранявания, съответстващи на прострелване“.

„Този инцидент е станал в многоетажна резиденция, няма допълнителна информация относно възможен мотив“, се казва в изявлението на Джейсън Михалишен, говорител на полицията в Уинипег.

Един мъж и една жена са обявени за мъртви на място, съобщиха от полицията. Трима от пострадалите са били откарани в болница, а един от тях по-късно е починал от нараняванията си. Двама пострадали – мъж и жена, остават в болница в критично състояние, каза Михалишен.

Самоличността на жертвите не е разкрита, а от полицията съобщиха, че разследването на стрелбата продължава.

„Отделът за съдебномедицински експертизи на полицейската служба в Уинипег ще бъде на мястото на инцидента за продължителен период от време поради сериозността на този инцидент“, заявиха служителите.

Годишният статистически доклад на полицията в Уинипег за 2022 г., публикуван през май, показва, че броят на насилствените престъпления в столицата на Манитоба през миналата година е достигнал най-високите нива от 2009 г. насам, включително рекорден брой убийства – 53, според доклада.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *