Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Спорт Спортове Футбол

Сашо Диков: Нашият футбол е в плен на корупцията

Снощи, в предаването „Лице в лице“ по БТВ Сашо Диков каза, че подобен сценарий на подадена оставка, както тази на президента на БФС Борислав Михайлов, сме гледали преди 4 г. „След това, когато Бойко Борисов падна от власт, каза, че се връща и започнаха съдебни битки.“

На този човек просто не трябва да се врява на нито една дума. Той неслучайно каза, че подава оставка, а Конгресът на БФС да реши дали да я приеме. А уставът е такъв, че и ЦСКА, и Левски, и Горно Нанадолнище имат по един глас, гласовете им тежат еднакво, заяви Диков.

Затова тези недоразумения, които от 18 г. ръководят футбола у нас, още са на постовете си. И тъй като повечето клубове се ръководят от хора, които са на ръба, между светлото и тъмното, за тях Боби Михайлов е много удобен, защото той не изисква от тях да спазват много правила, добави журналистът.

В нашия футбол ще настъпи коренна промяна само когато Бойко Борисов бъде осъден за корупция. В Румъния има двама осъдени премиери, в Хърватия – футболно чудо, бившият премиер беше осъден на 8 г. затвор за корупция, в Словения бившият премиер беше осъден на 2 г. затвор. В Сърбия има министри, арестувани за корупция, в Гърция двама бивши премиери са разследвани за корупция и министърът на отбраната е осъден. А тук записът „Ало, Ваньо например“, за което се лежи в затвора между 3 и 8 г., завърши с едно голямо нищо. Прокуратурата не търси отговорност, подчерта Сашо Диков.

Не може да сложим някакъв ред във футбола, ако не се сложи ред в големите правила. Нашият футбол е в плен на корупцията. Въпросът е да дойдат хора, които да вкарат нещата в някакви прилични граници, каза още журналистът.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *