Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Политика

Терзиев: Няма да се поддадем на натиска в СОС

Трудно се работи в такава обстановка. Една от ключовите институции, общинският съвет, отказва да заработи. Това заяви пред журналисти кметът на София Васил Терзиев по време на форума „Иновации и устойчив растеж“.

Той бе категоричен, че няма да остави проблемите да висят. Има неща обаче, които може да не успеем да решим като например ВиК проектите. Рискуваме да изгубим 200 млн. лв., поясни градоначалникът. Ще продължим да работим с миналогодишния бюджет, с всички ограничения, които идват от това да няма общински съвет, допълни той.

По думите му се е видяло къде е проблема. Проблемът не е, че не сме проявили желание да намерим решение, нито фигурата на Борис Бонев. Четири пъти каним другите формации на разговори и те си намират повод да не дойдат. Предложихме най-възрастният за председател, за да се отпуши работата на СОС, но и това не даде резултат, изтъкна Терзиев.

Някои хора имат интерес да ни притискат в ъгъла и се надяват, че ние ще покажем, че без тях не можем да се справим. Ще продължаваме да отстояваме интересите на града. Работим активно да намерим решение. Няма да клекнем на никой. Смятаме, че има правилен начин да се прави политика, да се водят преговори по прозрачен начин. Няма да отстъпим от принципите си и от това, което смятаме, че е правилно, каза още кметът на София.

Припомняме, че при петият си опит СОС отново не успя да си избере председател.

 

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *