Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Общество Политика

Лорер: Българите притръпнаха от политическа нестабилност, която показа недостатък на Конституцията

Снощи, в предаването „Още от деня“ по БНТ Даниел Лорер каза, че са обещали на българите справедливост от много години. „2015 г. тези промени в Конституцията не успяха да се случат. И днес започнатото от Христо Иванов с помощта на ПП и събирането с ДБ днес доведоха страната ни до един, смятам, епохален момент. Момент, в който най-после нашето обещание да разделим политика от правосъдие е на път да стане реалност, ако утре мине третото гласуване“.

Подкрепихме текста депутати да имат двойно гражданство, защото 2 милиона българи не живеят у нас, те нямат пълноценни права, заяви Лорер. „Това е напълно справедливо към българите в чужбина. Но първо трябва да има известна уседналост, а за най-висшите държавни длъжности това все още не е възможно.“

Относно избирателен район в чужбина, Лорер каза, че многократно е обсъждана тази тема, но тя не беше на масата в този дебат в Конституцията.

Българите притръпнаха от политическа нестабилност, която показа недостатък на Конституцията, а именно възможността президентът да назначава собствени правителства, а и да управлява, а това не е бил замисълът на българската Конституция, обясни Лорер. „Затова се наложи с тези промени да върнем правата на президента там, където създателят на Конституцията е предвидил те да бъдат“.

 

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *