Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Политика

Дончев: Всички носим щети от участието в некоалицията

В предаването „Панорама“ по БНТ Томислав Дончев, каза че е драстично несъгласен, че политиката е низ от събития титанични, които променят всичко и след това светът няма да е същият. „Всичко това, което се случи, особено добрите новини, свързани с Шенген е нещо добро. Но за да има резултат, включително и конституционните промени, трябва да бъдат положени още много усилия. За мен съществуването на тази трудна коалиция и това правителство, трябва да продължат. Борбата за справедливост обаче не може да свърши дотук. И освен тези усилия има много други теми“.

Пазарът на труда, образованието също трябва да се развиват, защото иначе икономиката не може да върви напред, смята Дончев. „За да доведат до резултат осезаем, ще са необходими много усилия. Едно е да гарантираме съдебната система да е независима, но има куп теми още.“

Не сме обединени от страха от президента или омраза, категоричен е Дончев. „Тези две неща в политиката са много опасни“.

Всички носим щети от участието в некоалицията, в някаква степен дори ние носим повече от другите, защото се отказахме от правото на първите, много слабо представени сме в изпълнителната власт, обясни Дончев. „Щети има. Но към момента ситуацията е такава. Дали можеше да бъде по-добра, да, можеше. Това, ако не е най-добрият, със сигурност е най-малко лошият вариант“.

БНТ, „Панорама“

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *