Експерти съветват какви плодове да ядем през февруари
Изборът на местни плодове и зеленчуци е много малък в края на дългата зима, но на помощ идват вече познатите плодове от топлите страни.
През февруари рафтовете на магазините са пълни с ябълки. Те съдържат много фибри, витамини A, B, C, E, P, PP, K, както и калий и желязо.
Бананите също никога не напускат витрините на местните магазини – те са отлична закуска и източник на добро настроение. Между другото, експертите препоръчват бананите да се съхраняват отделно от другите плодове, тъй като те ускоряват тяхното узряване.
Авокадото, което също е плод, е богато на витамини А, Е, В, К, фолиева киселина и омега 3, 6 и 9 мононенаситени мастни киселини, които имат благоприятен ефект върху организма.
Цитрусовите плодове ще ви помогнат да попълните необходимото количество витамин С през студения сезон: мандарина, портокал, лимон, лайм, сладки, помело и грейпфрут. Също така през февруари можете да намерите зрели и вкусни киви, сезонни круши и грозде.