Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

ЗАКОН И РЕД Изборът на редактора Последни новини

Тенев: Миналата година са станали близо 7000 тежки катастрофи, в които са загинали 520 души, а 9000 са били ранени

Поетапно, до края на годината, всички служители на „Пътна полиция“ ще бъдат снабдени с бодикамери. Това заяви снощи в „Денят на живо“ по NOVA NEWS Тенчо Тенев – съветник на премиера по „Пътна безопасност“ и бивш шеф на КАТ-София.

„Има случаи, в които някои служители си позволяват да лъжат хората, които проверяват. Това не влияе добре на системата. 1% петни името на цялата полиция“, е мнението му.

По думите му с промените в Закона за движение по пътищата и по-строгите наказания се е създала предпоставка някои служители на реда да се изкушават да искат подкупи от шофьори на луксозни автомобили, за да не им бъдат отнемани, ако проверка отчете, че са употребили алкохол или наркотици.

„Там е ролята на колегите, които контролират редовите служители на пътя. Правителството, в лицето на премиера Денков, реши драстично да се бори с корупцията и многото тежки ПТП-та на територията на страната“, заяви Тенев.

Той цитира данни, според които през миналата година в страната са станали близо 7000 тежки катастрофи, в които са загинали 520 души, а 9000 са били ранени.

Според Тенев трябва да се засилят проверките от дирекция „Вътрешна сигурност“, за да се противодейства на корупцията. „По време на предишното правителство на ПП-ДБ, когато министър беше г-н Рашков, се предприе една масова кампания да се изчисти системата от корумпираните служители. Почнахме, но не го довършихме, за съжаление“, заяви Тенев.

Той увери, че предстои да бъдат закупени най-добрите полеви тестове за наркотици, с което с абсолютна точност ще може да се потвърди наличието на забранени вещества.

 

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *