Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Общество

Бонев: Не искахме да легитимираме завладяването на Столичния общински съвет, затова напуснахме

Не искахме да легитимираме завладяването на СОС от ГЕРБ и БСП, затова напуснахме. Това каза общинският съветник от ПП-ДБ-СС Борис Бонев в предаването „Тази неделя“ по бТВ.

ПП-ДБ-СС имат 23 общински съветници и затова е малцинство. Отговорност трябва да се търси от тези, които си прокараха политиката за комисиите – ГЕРБ, БСП, „Синя София“ и отцепниците от „Възраждане“. „Те всички успяха да се обединят без никакви проблеми. Това не е политическа, а новата финансово-икономическа сглобка в СОС. Двете най-важни комисии бяха дадени на ГЕРБ, това им го осигуриха всички останали партии“, посочи още общинският съветник от ПП-ДБ-СС.

По думите му Георги Георгиев не е участвал в преговорите за председатели на комисии. „Предложих председателите на комисии да не се избират в четвъртък. Ако три месеца не сме успели да се разберем за председател, за ден да успеем да се разберем за комисии е малко вероятно. Всички останали казаха, че днес трябва да се действа. Ние се съгласихме БСП да имат председател на Комисията по здравеопазване и транспорт, а ГЕРБ да вземат комисиите по икономика и образование. Ние давахме на БСП това, което така или иначе получиха, защо те избраха ГЕРБ. Всяка една среща, която имахме с БСП те започваха с „искаме ревизия на управлението на ГЕРБ“, обясни Бонев.

Той заяви, че не ПП-ДБ-СС не се притесняват от нови избори.

„Стана ясно, че след преброяването на флашките за Васил Терзиев има повече гласове от отчетените. Притеснява ни, че представители на ГЕРБ начело с Бойко Борисов казват, че съдът ще вземе решение за нови избори. Това е странно, защото би следвало съдът да е независим“, коментира още Бонев.
бТВ, „Тази неделя“

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *