20.07.2024

Джевдет Чакъров: С Делян Пеевски сме равнопоставени в ДПС

На 24 февруари на Национална конференция ДПС избра не един, а двама съпредседатели – Делян Пеевски и Джевдет Чакъров. Конференцията избра и нов Централен съвет и прие решение и програмна декларация, които очертаха основните приоритети и национални политики на партията.

„Много ясно и категорично беше посочено още на 3 януари в обръщението, което направи почетния председател Ахмед Доган какви са съображенията и какви ще бъдат функциите и направленията, в които всеки един от нас ще работи в партията. Разбира се, че сме равноправни“, така в предаването „Тази сутрин“ отговори Чакъров на въпроса кой в момента управлява партията.

По думите му по този начин в ДПС се поставя „едно ново колективно начало“.

На въпроса какво мислят в АЛДЕ (политическото семейство на ДПС в Европейския парламент – б.р.) за факта, че съпредседателят на ДПС Делян Пеевски е санкциониран от две държави – Великобритания и Съединените щати, Чакъров отговори: „Имаме тяхната подкрепа. На конгреса имахме много сериозно присъствие от Европейската либерална партия. За нас е чест и гордост да имаме съпредседател на АЛДЕ в лицето на Илхан Кючюк. Уверявам ви, че сме имали и имаме подкрепа“.

„Двата основни субекта в сглобката – ПП-ДБ и ГЕРБ, трябва да направят своя анализ. Ние следим нещата и призоваваме за разум“, така Чакъров коментира актуалната политическа обстановка и евентуалното разпадане на сглобката, което ще доведе до нови предсрочни парламентарни избори.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *