София
13°
Разкъсана облачност
понеделник, 26.01.2015 г. 06:18:29
Горещи теми:
10.05.2012 г.

Блондинка е най-търсеният бг бандит

Интерпол дири 26 нашенци

На издирваните българи са отделени
три страници в сайта на Интерпол
Интерпол издирва 26 нашенци за различни престъпления от общо 283 бандити в цял свят. Справка на Дартс нюз показа, че първенството се държи от разпространителите на дрога.

Изненадващо най-опасният дилър на наркотици и издирван международен бандит се оказа жена от Харманли. 36-годишната Венета Димитрова е само 160 см висока, тя е симпатична блондинка, която е в червения бюлетин за най-опасните престъпници вече 5-6 години. Освен с дрога, тя се занимава и с трафик на оръжие главно за Турция, а оттам в арабския свят или откъдето са дошли поръчките, разказват разследващи от родния й град. Неведнъж българското МВР се опитва да сгащи Вената. Службите я следят отблизо и когато тя прави сделка с наркотици, те са готови да я арестуват,  но Венета успява да им се изплъзне. До нея в престъпната дейност е мъжйт й Хюсеин Арус, който е живял в Турция, но има сирйски паспорт.


Снимка:Интерпол

В схемите с трафика на наркотици участва и брат й Димитър Димитров, който е бил арестуван при получаване на 7 кг хероин от Венета през Капитан Андреево. Димитров получава присъда от 15 години затвор, а сестра му е осъдена задочно на 16 години зад решетките. Според разследващите българката се крие в турската част на Кипър. 

От няколко дни усилено дирен вече и в целия свят е соченият за наркобос Христофорос Аманатидис – Таки. Преди да бъде пуснат за околосветско търсене на Таки бе издадена европейска заповед за арест. Той е обвинен задочно за образуването и ръководенето на престъпна група за разпространение на дрога и за нанасяне на средни и тежки телесни повреди. Заедно с него изчезна безследно и дясната му ръка Христо Хрант Вартерян – Исуса. Според разследващите двамата въртели бандата, станала известна като “Чуковете”. Исуса обаче все още не е станал клиент на Интерпол. Такъв късмет няма Александър Пацов, който заема едно от челните места сред издирваните бандити. Той също е един от “чуковете” на Таки.

ЮАР – убежището на нашите бегълци

Клюките пращат Таки и Исуса в ЮАР. Според непотвърдена информация двамата даже са си отворили Мол там.

Друга издирвана банда за разпространението на дрога е тази на русенския бос Пламен Кунчев-Паци. Според слуховете и те са “свили” гнездо в ЮАР. 


Симеон Симеонов -
Голямото слънце
Снимка: Интерпол
Интерпол е пуснал снимките на трима от общо четирима от близкото обкръжение на Паци. Това са Симеон Симеонов - Голямото слънце, Станимир Стоименов и Калоян Иванов Костов. Те, заедно с лидера си, духнали още преди по делото им да се произнесе и последната инстанция. Мегапроцесът срещу 10 души приключи с осъдителна присъда за общо 49 години затвор, 2 условни присъди и една оправдателна, както и 105 хил. лв. глоби.  Голямото слънце получи 8 години зад решетките. Той обаче ще си ги излежи ако бъде открит от Интерпол. Преди да изчезне безследно Голямото слънце се набърка и в друга схема, но този път влезе в преговори за убийството на магистрат. Мишената на бандата бе русенският съдия Десислав Любомиров. Той вече е в Софийски градски съд и дори участва в надпреварата за шефското място в храма на Темида. Не можа да седне на председателския стол, тъй като гласовете на ВСС обра Владимира Янева. Според основния свидетел на прокуратурата – наркодилъра Валери Берберов – Андиамото, Голямото слънце искало да убие съдията заради осъдителните присъди на групата на Паци, постановени от съда в Русе. Според Андиамото Симеон дори бил платил за мократа поръчка на двамата закъсали свои приятели.

През май 2011 г. обаче Голямото слънце отрече да е искал смъртта на съдия Любомиров. Малко след това изчезна. Според информация, плъзнала из родния ъндърграунд, Паци, Станимир Стоименов и Голямото слънце са също в ЮАР. Причина бандитите ни да търсят спасение от нашите власти в топлата страна е, че нямаме сключен договор за правна помощ. И дори да бъдат заловени те няма да бъдат екстрадирани обратно в България. Една от клюките сочи, че Паци е бил задържан в африканската република за източване на кредитни карти. Голяма е вероятността и Голямото слъне да грее из затворите на ЮАР, шушукат техни съграждани от Русе.

Володката влезе с кражби в списъка за издирване

Интерпол е пуснал за издирване 39-годишният Иван Подгорски – Володката по искане на нашите власти заради участието му в престъпна група за кражби и грабежи. Володката е от Сандански и е добре известен на местната полиция. Той е хващан неведнъж в “акция”. Последния път е спипан по време на обир на хранителния магазин. С него са арестувани още бившият военен Ангел Филчев от Гоце Делчев, Илия Панов - Жицата от гр. Сандански и Слави Акшаров-Лиско.

Красен Тенев получил 11 години за подправяне на ценни книжа, крие се някъде в Африка

На 27 юни 2004 г.  Шуменския окръжен съд праща Красен Тенев зад решетките за цели 11 години. Той е признат за виновен за създаване и ръководене на престъпна група за подправяне на държавни ценни книжа и за “изфабрикуване” на фалшиви бандероли. Не чува присъдата си, тъй като изчезва зад граница. Следите му се губят окончателно от 2006 г., когато журналист го открива в Кения, където живее спокойно в собствено имение под името Фьодор Ковал

Петър Петров поигра на пиян морков с властите в САЩ и у нас

Интерпол издирвал с червена бюлетина българина Петър Кръстев Петров. Той бил спипан в САЩ точно, когато сключвал сделка с фалшиви пари и се готвел да ги разпространява. За това престъпление отвъд океана дават по 20 години затвор. Петър, чиято фамилия всъщност е Симеонов, успява да се измъкне от американското правосъдие и да се прибере в България. Тук си сменя фамилното име, и то абсолютно законно. През 2000 г. се отскубва и от ареста в Перу. Така САЩ го дирят 12 години в 120 страни.

На 1 август 2011 г. Петров е задържан в Първо РПУ, където отишъл да си поднови личната карта, която била изтекла. От информационната система на МВР станало ясно, че Петров е търсен от Интерпол и от САЩ искат екстрадирането му вече 10 години. Престъпленията, с които се прочул нашенецът отвъд океана, били измами и подправка и използване на парични знаци, ценни книжа и облигации. При гледането на мярката му за неотклонение обаче съдът го пуска от ареста. На следващото заседание пред втора инстанция Петров изобщо не се появява. Така за пореден път той се измъква на властите и до сега е в неизвестност.

Не този късмет обаче е извадил небезизвестният
Тишо Боксьора
Тихомир Георгиев - Тишо Боксьора
. Той бе заловен в Лондон. През 2011 г. Боксьора бе признат за виновен и осъден на 15 години затвор за убийството на Емил Велинов в Момин проход. Той обаче не бе открит, за да излежи присъдата си. Боксьора е сочен за един от приближените на Златомир Иванов - Златко Баретата.
Освен това Георгиев стана известен като основен свидетел срещу братята Красимир и Николай Маринови - Големия и Малкия Маргин. Боксьора е заявил пред британските власти, че не желае да бъде екстрадиран у нас, тъй като тук имало опасност за живота му. Въпреки че е заловен, Боксьора все още е сред издирваните в страницата на Интерпол.

Други издирвани от Интерпол българи

-  48-годишният Митко Карамитев се издирва за пране на пари и кражби, а заповедта за задържането му е издадена в Беларус.

Иван Грахов
Снимка: Интерпол
- Иван Грахов е издирван от Украйна за убийството на столичния бизнесмен Мирослав Маринов през януари 2011 г. в Летичевски район.

- Кредитния милионер и бивш шеф на ФК “Шумен” Кънчо Илиев Драгнев се издирва по искане на шуменския съд за документна измама в особено големи размери.

- Цветомир Симеонов, роден на 8 май 1972 г., е издирван за използване на оръжие и експлозиви. Заповедта за задържане е издадена в Казанлък.

- 44-годишният Александър В. Стефанов от Велико Търново се издирва за измама и кражби. Заповедта е издадена от съда в Марикопа, Аризона.

- По искане на властите в Бургас Интерпол издирва Ердин Басри Насуф за разпространение на дрога.

- За трафик на хора пък Украйна е поискала от Интерпол да й помогне в търсенето на нашенеца Шабан Шабанза.

- Отново за трафик на хора Интерпол издирва Станко Маринов Атанасов по искане на нашата страна.

- За блудствени действия с деца Интерпол търси дупничанина Антони Цветков Цеков.

- Заповеди за задържането на 34-годишният Пламен Иванов от Стара Загора са били издадени в София, Ст.Загора и Варна. Според бюлетина на Интерпол мъжът е търсен за престъпления срещу живота и здравето, притежание на наркотици, измама и кражби.

- Сали Нурсин Ибрахим се издирва от Интерпол по искане на ямболските власти за разпространение на дрога.

- Куле Крешник и адаша му Куле Перпарим, които са с двойно гражданство – българско и албанско, са издирвани по молба на Тирана за измама.

- Димче Карастоянов, който е с български паспорт е издирван по молба на Македония за разпространението на дрога.

- Юсмен Хюсменов се търси по молба на съда във Велико Търново за престъпление срещу живота и здравет.

 


Мария Максимова
facebook Добави в Svejo
Коментари по темата (0)


4 крака, 2 гуми
Мъжът с комоцио в "Пирогов"
иновации
Бандитите вкараха и асансьори убийци в "бизнеса"
мерки
Новата служба ще е куче пазач, обясни идеята за реформа Христо Иванов
Още...
Мълчалив отказ на молбата си отпреди десетина дни...
Убийствата на Борислав Манджуков и на сем....
Лек автомобил БМВ се размаза в бетонната ограда...
МВР е разкрило още две от извършените неотдавна...
Бежанец е бил нападнат с нож късно снощи....
Убийците на Орхан Изиров са търпяли присъди в...
За нов измами по телефона алармира добричлийка в...
Въоръжен грабеж е станал тази нощ в Пловдив,...
Цигари на стойност 4500 лева са били откраднати...
Пешеходец загина, след като бе блъснат от ТИР на...