17.07.2013 г.

Арт-инсталация показва колко е 1 кубик

Водата на софиянци е от най-хубавите

Снимки: Никола Ончев 

„Софийска вода” показва на клиентите си колко точно е един кубичен метър вода със специална арт-инсталация. В стъклен куб са наредени една до друга 1000 празни бутилки от 1 литър, което показва колко са 1000 литра вода или 1 тон. „Кубичният метър е мерната единица, по която плащаме изразходваното количество вода, но повечето хора не се замислят колко вода е това всъщност”, обясни инициативата Мариана Итева, изпълнителен директор на „Софийска вода”. Идеята на компанията е да се насърчи пестенето на вода, като хората видят колко много вода се крие зад абстрактното „един кубик”.

Инсталацията ще обиколи всички центрове за обслужване на клиенти, в които има място да бъде поставена, и така голяма част от клиентите ще имат възможност да я видят.


Мариана Итева

„Софийска вода” напомня още, че питейната вода на софиянци е с отлични качества и по физико-химичния си състав се нарежда на едно от първите места в Европа. „Чешмяната вода е напълно безопасна за пиене и е по-полезна от минералната, тъй като е с по-ниска минерализация и по-близко до естественото за организма pH”, каза още Итева.

Изпълнителният директор на дружеството увери, че „Софийска вода” осъществява постоянен контрол за качеството на водата. „Всеки месец обработваме над 10 хиляди проби от различни места по водопроводната система в сътрудничество с Регионалната здравна инспекция”, посочи тя. 

Диляна Маринова
facebook Добави в Svejo
Коментари по темата (0)


облекчение
Инициативата може да влезе в сила за ЧНГ
обвинение
Ще има все повече наводнения
недостиг
Дефицитът в бюждета може да скочи над 3% от БВП
Още...
Оставки в ДКЕВР са поискани на Боян Боев, Лиляна...
Илко Желязков от Съвета на директорите на БЕХ е...
Още година ще продължи отстраняването на щетите...
Лоша новина за почитателите на виното и ракията -...
Щетите от болестта „син език" в страната може да...
Софийска вода” временно ще прекъсне...
"Кърджалийска област е най-тежко засегната от...
Пътуванията на български граждани в чужбина през...
Програмата за развитие на селските райони за...
Ситуацията в сектора на енергетиката е много...