Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Art&Show Travel Любопитно

ИЗПИСАХА СТОЯНКА МУТАФОВА ОТ БОЛНИЦАТА

Актрисата остана на легло 12 дни

В 10,55 ч изписаха Стоянка Мутафова от клиниката, където тя остана 12 дни. Както му е редът при напускане, тя беше на количка, но издокарана с палто от норки. До нея бяха дъщеря й Мария Грубешлиева-Муки, актрисата Ирен Кривошиева, а „шофьор“ до дома й стана другият участник в култовата пиеса „Госпожа Стихийно бедствие“ – актьорът Николай Атанасов-Шуши. „Хайде, Стоянче“, че тази вечер играем“, пошегува се той, но медицинската сестра, която я придружаваше доста сериозно се сепна.

„Спокойно. Обещала съм на лекарите, които прекрасно се грижеха за мен, да си почивам, да го давам по-полека, но и без театъра не мога. чувствам се развълнувана, че се прибирам у дома, а най-важното – чувствам се добре. Трябва да се раздвижа, ще правя малки разходки около блока“, каза Стоянка. А сестра Румяна Тарльова допълни, че актрисата е била идеалната пациентка, изпълнявала всички препоръки на лекарите и не проявявала никакви капризи. В този момент Муки погледна доста скептично.

„На всичкш весела Коледа, на държавата – късмет“, пожела тя в наречерието на празниците. И допълни, че в болницата разбрала какво е това хората да те обичат. Болни и техните близки, дошли на свиждане, трескаво снимаха излизането на Стоянка от болницата. Всички във фоайето я изпратиха с аплодисменти. „Все пак и на тази сцена тя изигра чудесна роля – влезе болна – излезе здрава“, пошегува се един от зрителите на това безплатно представление. Засега акрисата ще обърне внимание основно на здравето си.

Муки излезе от болницата с голям плик с лекарства – възстановяването й трябва да продължи. „Всичко ще се размине, това беше малкият дявол“, казва дъщерята. Двете се надяват на светли коледни празници.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *