Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

ЗАКОН И РЕД

Осъдиха условно кандидат общинар за смъртни заплахи към журналистка

Кандидатът за общински съветник и председател на политическата партия „Солидарност“ Христо Маринов беше обявен за виновен от софийския градски съд по делото за заплаха за убийство, съобщиха от прокуратурата.

Той получи условна присъда от 8 месеца.Софийската градска прокуратура успя да постигне присъдата, която е с 3-годишен изпитателен срок.Маринов беше обвинен през април 2016 г. Тогава от градската прокуратура в София внесоха срещу него обвинителен акт за закана за убийство на журналистката от Нова телевизия Вероника Димитрова.

Христо Маринов беше с имунитет, тъй като кандидатства за общински съветник от листата на партия „Солидарност“ в община Левски на местните избори през есента на 2015 г.Затова се наложи главният прокурор Сотир Цацаров да внесе искане в ЦИК за снемане на имунитета на Маринов. На 24 октомври 2015 г. комисията даде разрешение за привличането му в качеството на обвиняем.

На 21 октомври 2015 г. Маринов се обадил по мобилния телефон на Вероника Димитрова и се заканил да я убие. Казал й, че „за 6 месеца ще получиш най-лошото, което Господ го праща отгоре. Знаеш, че аз мога да съдя по моите неписани закони. Ще имаш голям проблем, аз те линчувам, това е моят неписан закон и ти отиваш на кино“.Заплахите дойдоха ден след излъчването на репортаж, в който Вероника Димитрова разкри, че свързан с джебчийската мафия в Игнатиево е кандидат за общински съветник от листата на „Солидарност“.

В материала става дума за това, че номинираният за общинар Васил Стоянов и съпругата му Евгения се издържат от кражбите, извършвани предимно във варненски мол. С чуждите пари семейството си построило и истински палат в Игнатиево.Христо Маринов е не само шеф на „Солидарност“, но и лидер на националното мешере.По време на разговора той предупреждава още, че след репортажите на Вероника Димитрова „може да стане бунт в България, може да стане гражданска война“.

„Знаеш, че аз имам достъп до всички съдебни власти и в България, и в Европа“, казал още лидерът на „Солидарност“.Вероника Димитрова тогава разкри, че е получила няколко подобни обаждания в сряда. Освен това хора от Игнатиево я предупредили, че „й готвят нещо“.

Партията „Солидарност“ е основана преди девет години. В медиите са се появявали публикации, че големите политически формации са я ползвали като донор на гласове. Първа споразумение със „Солидарност“ подписва БСП. По-късно Младенов твърдеше, че подкрепата им ще получи ГЕРБ.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *