Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

ЗАКОН И РЕД

СЪДЯТ ДИЛЪР, КРИЛ НЕЗАКОННА ПУШКА

Дилър на дрога от Кюстендилско е изправен пред съда по няколко обвинения, включително и за притежание на незаконно оръжие и боеприпаси, съобщиха от прокуратурата.

Той е бил задържан след акция на криминалистите още през април. Тогава са били събрани достатъчно доказателства от показания на свидетели, че заподозреният се занимава с отглеждане на канабис.Полицаите са направили обиск на къщата му в кюстендилското село Кършалево.

Така намерили и втората „находка“ в допълнение към наркотиците, заради които започнала акцията.Оказало се, че обвиняемият има незаконно огнестрелно оръжие и боеприпаси.В къщата му били открити гладкоцевна ловна пушка едноцевка „ИЖ 18“ и 18 броя ловни патрони 12-ти калибър.Основната цел била да се намерят наркотиците, за които имало информация, че се разпространяват от заподозрения. В самата къща, както в съседната, която също се стопанисва от него, разследващите намерили почти 14 килограма марихуана.

По цените на съдопроизводството общата стойност на тревата е 80 361 лв. На улицата обаче може да се продаде и за много повече в зависимост от това с какви добавки ще бъде смесена.

Към „находката“ на разследващите били добавени и таймери и електронна везна за разпределение на дозите трева, както и система за отглеждане на коноп – 118 пластмасови саксии, разклонена система от гофрирани алуминиеви въздуховоди за рециркулация на въздушен поток и други уреди.Съдът тепърва ще насрочи дата за делото.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *