Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Art&Show Изборът на редактора Спортове

„Лактима Балкан“ спонсорира шампион по таекуондо

Йордан Колев: Когато има кой да ти подаде ръка, ще успееш!


Олимпиадата. Аз друга мечта съм нямал,споделя Данчо пред Дартс нюз.
12-кратен републикански шампион, вицеевропейски шампион. И това е само началото, споделя Данчо. Той е с черен колан, І дан таекуондо (олимпийска версия WTF). Има над 30 завоювани медала, повечето златни. В момента се състезава в категория до 80 кг, вече при мъжете, и е в националния отбор по таекуондо.
Йордан разказа, че се влюбил в таекуондото когато бил на 6 и отишъл на първата си тренировка с брат си Николай. Започва да тренира на 7-8 години, първия си златен медал взема на 10 години, а само на 12 г. става за пръв път републикански шампион. Вече е приет студент и ще учи програмиране, защото това е другото нещо, което му е интересно.

-Защо се финансират определени спортове в България?
-Дават се пари за олимпийски спортове. Всичко зависи от резултата, който е постигнат в определен спорт.

-Но независимо от всичко, не можеш да се откажеш да тренираш – това е, което обичаш.
-Веднъж вземеш ли медал, развееш ли знамето, чуеш ли химна… това не може да се сравни с нищо. Сега събирам точки за да се класирам на G-клас турнири и да отида на Олимпиада.

-Мислел ли си да заминеш в чужбина?

-Мислил съм, да, за да уча. Бях доста негативно настроен през последните години. В последствие се запознах с хора, които ме подкрепят, хора, които повярваха в мен и в моята цел. Основно заради семейството ми останах в България. Те винаги са до мен и ме подкрепят.
Най-важното за мен е, че съм добър пример за малките деца! Случвало ми се е да ми пише малко момченце и да ми каже ти си номер едно, искам да стана като теб! Няма по-голям стимул от това.

-Стигат ли ти средствата да станеш шампион на България?

-За да се развиваш ти трябва финансиране, за да отидеш на определено състезание ти трябват неща, нужни за всеки спортист, а за тях трябват средства. Спонсор трябва, за да си обезпечен за състезание и подготовката за него.


-Намери ли спонсор, който да те подкрепи?

-Не искам да ми дават пари от съжаление. Искам спонсори, които да ми помогнат, защото виждат таланта и потенциала ми. Запознах се с доста хора, които ме подкрепят в начинанието ми. Много съм щастлив, че българска фирма застава зад мен.
Очарован съм от кампаниите на „Лактима Балкан“, запознат съм с всичките кампании и мероприятия, в които участва. За мен е чест, защото това е фирма, която подкрепя и дава път на младите.

Искам да благодаря на бизнесмените Петър Христов и Димитър Манолов, двамата са невероятни, нямам думи да изкажа благодарността си. Благодаря и на всички от PMG Holding, че повярваха в мен.

Бояна Бояджиева

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *