Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Митинги Най-четени Общество Последни новини Правителство

Борисов: Полицаите и пожарникарите, които работят в Хитрино, ще бъдат наградени

„Нищо друго не ме интересува в момента от това, да започнем да вдигаме цистерните. Ще се срещнем, ще говорим“, отговори премиерът в оставка на въпроса дали ГЕРБ биха направили правителство с Реформаторския блок. Момчетата, които са участвали и всички от пожарната, полицията, да не пропусна някой, ще бъдат наградени.

На г-жа Бъчварова съм и? разпоредил, подготвят списъци началниците. На всички ще се даде и парична награда. Това заяви пред журналисти в Хитрино министър-председателят в оставка Бойко Борисов, съобщи „Фокус“. Във връзка със възстановяването на щетите, той обясни: „Строителите, с архитект, с конструктор ще седнат с който и да е собственик и ще го одобрят. Те са разбрани хора, половината са строители.

Знаят какво е да изливаш основи на минус 3 градуса. Така че напролет ще имат къщи със сигурност. Парите са им по сметката, какво има да се съмняват дали ще стане или не“, заяви Борисов. Премиерът подчерта, че е разпоредил на министъра на спорта да бъде възстановен и стадиона, който също е засегнат при инцидента. „И затворници сме приготвили, проверени с надзиратели, които веднага да вкараме в разчистването на основните улици“, обясни още премиерът. На въпрос кога евакуираните жители ще могат да се приберат по домовете си, Борисов отговори:

„В момента, в който кажат прокурорите. Ако пресираме, не искам след това в съдебния процес ще им паднат разследванията. Ще кажете, че някой ги е прикрил. Чакаме. Кажат ли ни, кранове, гондоли, всичко е на място и чакаме разпореждане. Не може да нарушим процеса“. Премиерът коментира и информацията, че Реформаторският блок е приел мандата за съставяне на кабинет в рамките на това Народно събрание. „Нищо друго не ме интересува в момента от това, да почнем да вдигаме цистерните“.

„Отново посетих село Хитрино днес, предстои една от най-опасните фази в операцията по обезопасяването на мястото – вдигането на вагоните цистерни. Поздравявам всички, участващи в операцията. В момента изчакваме завършването на процедурите, по които работят прокурорите, за да няма проблеми след това със съдебните процеси и да няма съмнения, че нещо се прикрива. Срещнах се и с жителите на Хитрино. Отново им казах, че всички разрушени къщи в селото ще бъдат възстановени до пролетта, изграждането им наново ще започне при първа възможност. Селото напролет ще е едно от най-хубавите в България, както бе и доскоро – над 15 млн. лв. са вложени в него, 85 км нов асфалт е положен между селата в общината. За съжаление загубата на близки не можем да върнем, всички виновни трябва да си понесат отговорността за случилото се“, написа Борисов във фейсбук.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *