Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Политика

Москов: Престанете да се занимавате с вампири!

 

Министърът на здравеопазването Петър Москов заяви, че не е коректно да сравняваме стойността на дарените от Турция ваксини и тези, които ние сме дарили.

„Защото това първо не е обект на взаимна сделка. Турция е имала хуманитарен проблем с БЦЖ ваксини и ние сме им ги доставили. България е имала хуманитарен проблем с 5-валентна ваксина и ние сме ги доставили. Стойността на дарените ваксини от България против туберкулоза са на стойност около 500 000 лв. Дарението, което сме получили от Турция – 5-валентна ваксина, е на стойност над 3 млн. лв. Къде е проблемът за държавата? Престанете да се занимавате с тия вампири, разбирате ли!“, коментира пред журналисти здравният министър.

„Докладът, който ще бъде внесен утре на националната комисия гласи, че от 38 000 легла за активно лечение, което е доста над средноевропейската норма – 3 555 трябва да бъдат прехвърлени като легла за продължително лечение и рехабилитация“, съобщи д-р Москов на въпрос за Националната здравна карта.

Подготвяме Национален електронен регистър и правото на пациента на избор ще бъде защитено, каза още той.

За внасянето на вот на недоверие от БСП и ДПС за политиката, водена в областта на здравеопазването, здравният министър заяви, че не може да го коментира, тъй като все още не е внесен.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *