Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Спорт Футбол

ПФК ЦСКА АД официално фалира

 

„Професионален футболен клуб ЦСКА“ АД, с което историческият ЦСКА участваше във футболния живот, официално фалира. Решението на Софийският градски съд (СГС) за обявяването на дружеството в несъстоятелност е от 9 септември.

Решението подлежи на незабавно изпълнение и може да бъде обжалвано в Софийския апелативен съд в 7-дневен срок от вписването му в търговския регистър. С решението на съда се прекратява официално дейността на „ПФК ЦСКА“ АД. Имуществото на дружеството е запорирано и се постановява „започване на осребряване на имуществото, включено в масата на несъстоятелността“.

Заради лошото си управление „ПФК ЦСКА“ АД изпадна в тежко положение, чието отражение във футбола доведе до изваждането на клуба от А група през лятото на 2015 г. В практически последния си сезон ЦСКА се озова в аматьорския футбол, където спечели първото място във В група и триумфира с Купата на България.

Успоредно с това беше назначен синдикът Дора Милева. Оздравителни планове бяха предложени от Гриша Ганчев и Васил Божков, но никой от тях не беше приет.

Ганчев успя да се пребори за преструктурирането на „Чавдар“ (Етрополе) и „Литекс“ в ЦСКА-София, който получи правото да се състезава в новосъздадената Първа професионална лига. По-голямата част от организираните фенклубове подкрепиха проекта на Ганчев, а други запалянковци се обединиха около новосъздадения ЦСКА 1948, който участва в А областна група.

ЦСКА-София получи правото да ползва стадион „Българска армия“ и базата в Панчарево, чиито терени бяха ремонтирани от екипа на Ганчев през лятото.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *