Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Спорт Футбол

Феновете избират най-добрия футболист

 

Футболните фенове ще имат тежката дума в определянето на новия Футболист на годината. Всеки ще може да гласува в анкетата на „Дакс Медия“ и БФС, която ще се проведе от 21 ноември до 4 декември на специално създадения за целта сайт www.futbolist1.bg. Единственото условие, което поставят организаторите при гласуването на феновете е играчът, за който се гласува да има българско гражданство.

От 5-ти до 15 декември стартира гласуването от страна на спортните журналисти. Тази година да осъществят избора си ще бъдат поканени 200 журналисти от 74 спортни редакции. В миналата, юбилейна 50-та анкета за „Футболист на годината” са гласували 165 журналисти от 190 поканени.

Тази година отново ще се гласува за трима футболисти, плюс вече традиционните най-добър вратар, защитник, халф, нападател и най-прогресиращ футболист. Церемонията по награждаването е предвидена за 22 декември, като един от вариантите за място е новата зала „Арена Армеец”. Организаторите са си поставили за цел да поканят на събитието всички футболисти от националния отбор.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *