Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Спорт Футбол

Футболен турнир събира пари за Гого

Втори летен благотворителен турнир организират група младежи. След успеха на инициативата „Заедно за Варна” от миналата година тази година Лъчо и Гига са се захванали да помогнат на едно момче в беда. Става дума за Гого –  едно седемнайсетгодишно момче, което след 2 години в будна кома, сега провежда терапия на вливане на стволови клетки в Москва и до края на лечението му остават само три курса – всеки от които струва по 6500 евро. Футболният турнир за подпомагане на младежа ще се състои на 25-ти юли.

През септември Гого трябва да замине за една от последните си терапии и с нашия турнир ще помогнем на семейството му да съберат необходимата сума.

„Обещаваме , че турнирът ще бъде много цветен, забавен, интересен и най-вече полезен. Каним всички приятели, колеги, всички, които обичат играта, както и всички, които искат и могат да помогнат – включете се в нашата инициатива, дарете надежда на Гого”, призовават организаторите.

Турнирът отново ще се състои на терените на спортен комплекс „Корнер“, където се състои и аматьорската лига Challenge football league. Всеки желаещ да се включи в турнира, като за целта трябва да създаде отбор от минимум 6 човека. Таксата за участие, която всеки играч трябва да заплати е 10 лв., а всеки отбор трябва да събере още допълнително 20 лв. Таксата може да се заплати и чрез директен превод по банковата сметка за лечението на Георги, като основание на плащането трябва да е дарение, а в полето „Още пояснение” да се въведе името на отбора.

Заплащането на такса от страна на играч му позволява участието само в един отбор. Ако играчът иска да участва в повече от един отбор, може да го направи след заплащане на допълнителна такса за всеки следващ отбор, към който се включи. Ако в течение на турнира се срещнат два отбора, в които има картотекиран един и същ състезател, играчът избира от кой отбор да участва в конкретната среща и със съгласието на капитаните на двата отбора. Нови картотеки могат да се правят и след регистрирането на отбора, както и след началото на турнира, но най-късно преди първия четвъртфинален двубой в надпреварата.

Последна дата за записване е 17.07 2015-та година, като след това ще бъде направен форматът и жребият за самия турнир.

Кой е Гого:

До двегодишна възраст Гого се развива напълно нормално като всяко едно детенце. Десет дни след поставяне на жива полиомиелитна ваксина Гого се разболява от менингит, след което две години и половина е в будна кома. Днес Гого е на 17 години и доскоро беше изцяло прикован към леглото и инвалидната количка. От една година Гого се лекува чрез трансплантация на стволови клетки в Русия, като през това време има най-съществени положителни промени в намаляване отклоненията в ЕЕГ-то, което се забелязва от семейството във вече рядкото проявление на гърчове. Други леки успехи са възможността на Гого да стои седнал сам и да прави опити с помощ да пълзи.

През 2015 година ще се направят още четири трансплантация всяка на стойност 6,200 евро, като за първата парите са събрани и средата на Март Гого заминава за Русия. Продължаваме да събираме парите за следващите, които ще се правят през интервал от три месеца.

ФЛДЧ даде своя отказ за финансиране, поради становището на български експерти, че това лечение е експериментално и недоказало своята ефективност, затова и родителите му чрез дарения набират необходимите средства. Мнението на руските лекари е има шанс за възстановяването на Гого предвид факта, че той е роден и израснал до две години като едно напълно здраво дете.

Надеждите на семейството на Гого и тези, които вече почти година го подкрепяме е до края на година да прави опити да ходи с помощ.

Повече информация за турнира можете да намерите ТУК

Мартин Атанасов

 

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *