Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Политика

Църквата ни с Нобелова награда за мир

 

Българската църква да получи Нобелова награда за мир за цялостната си дейност, свързана със спасяването на българските евреи. Това предложи адвокат Моше Алони, председател на Комисията за приятелски отношения с България в Йерусалим. Той обяви инициативата по време на срещата на премиера Бойко Борисов с българската общност в Израел.

„Ще се обърнем към всички адвокатски колегии в света с обяснение, написано на английски език, какво е направила Българската църква. И ще се обърнем и към много други организации“, зарече се Алони.

Българският премиер подари на представители на българската общност в Йерусалим мартеница във връзка с предстоящия празник на Баба Марта. „Споменът за България остава в нашите сърца, независимо че времето напредва и новите поколения сменят старите“. С тези думи почетният консул на България в Израел Мони Бар посрещна правителствената делегация по време на срещата с българската общност в Йерусалим. Той е роден в България, но семейството му напуска страната, когато е само на година и половина. Мони Бар упорито учи български и непрестанно мисли за другата си родина – България. С гордост заявява, че българската общност в Израел има голямо влияние.

„Имаме представители в и кономиката, медицината, литературата и политиката. Всички те са успели, защото България ги научи на честност, трудолюбие и скромност. Израелският народ цени и обича българските евреи и това рефлектира върху отношението към България“, казва той.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *