Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

ЗАКОН И РЕД

Прокуратурата в Кърджали разследва смъртта на куче

 

Районната прокуратура в Кърджали образува досъдебно производство за смъртта на куче в района на село Комунига през месец август, съобщи БНР.

Към това разследване е прикрепена и преписката за проверката, която се извършваше на общинския приют за бездомни кучета „Дай лапа“ в Кърджали.Според жалбоподателите, кучета са били изведени от приюта в Кърджали и пуснати край в Комунига, където са убити.“Става въпрос за проява на жестокост към гръбначно животно – куче, с причиняване на смърт“, заяви говорителят на районната прокуратура Гергана Колева.

От няколко години това е престъпление, включено в Наказателния кодекс и се наказва с до 5 години затвор.Втората преписка е заведена по сигнал за нехуманно и жестоко отношение към безпризорните кучета в общинския приют в Кърджали, което също е престъпление по смисъла на наказателния кодекс.Тази преписка е присъединена към вече образуваното досъдебно производство, обясни прокурор Колева.Според наблюдаващия прокурор по този начин ще бъде извършено и разследване на приюта. Тоест дали твърденията в публикациите са верни.Оттук нататък предстоят нови разпити на свидетели и събиране на документи.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *