Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Общество

БОРИСОВ: УДЪРЖАХМЕ ОБЕЩАНИЯТА СИ ЗА ХИТРИНО

Пожелавам си само мир през следващата година, заяви премиерът в оставка

Премиерът в оставка Бойко Борисов сподели, че правителството е успяло да спази обещанията си за Хитрино и хората вече се прибират по домовете си. Той си пожела мир през следващата година чрез специално изявление в профила си във Фейсбук.

„Ако нещо може да си пожелая днес, това е само мир през следващата година.

Румъния е без правителство. В Гърция спират помощите на 90% от безработните. Македония е без правителство. В Турция атентатите са почти всеки ден.

На този фон жителите на Хитрино днес се връщат по домовете си. Успяхме да удържим обещанията си и за 10 дни, с риск за живота си пожарникарите работиха, за да обезопасят селото. Ще продължа да следя и последващите дейности по разчистване и възстановяване на жилищата на хората и инфраструктурата.

Контролът на хората е в основата на успешното изпълнение и на програмата за енергийна ефективност на домовете. Днес например в Смолян, където са и първите санирани блокове от 2011 г., се срещнах с техните собственици. Посетих един от завършените блокове, където живущите споделят, че вече осезаемо чувстват спад на разходите за отопление. Санирането, както и всичко останало, което се строи и рехабилитира, нямаше да бъде възможно без борбата с корупцията и контрабандата през последните две години, което донесе близо 4 милиарда повече в бюджета.“, заяви Борисов.

По-рано днес стана ясно, че ще има предсрочни избори, след като и последните опити за съставяне на кабинет се оказаха неуспешни.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *