Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Най-четени Политика

НЯМА ДА ИМА КАБИНЕТ, ЧАКАТ НИ ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ

ГЕРБ, Реформаторският блок и Патриотичният фронт не се споразумяха за съставяне на правителство. Очакват ни нови предсрочни избори. Това заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов след срещата между партиите.

„43-ото Народно събрание няма да е в състояние да излъчи кабинет и ще се върви към предсрочни избори. В рамките на 4-5 дни водихме интензивни разговори, за да намерим пресечни точки за сформиране на кабинет в рамките на този парламент. Очертаха се обаче определени различия, заради които не можем да направим това и не сме в състояние да стигнем до съгласие“, заяви Цветанов.

Съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов също потвърди, че предстоят нови избори. „Нагласите за нови избори, няма проблем и няма да вървим срещу тези нагласи. Убеден съм, че в следващото Народно събрание в лицето на колегите ще имаме по-скоро съмишленици и приятели, отколкото врагове.“, заяви той.

Найден Зеленогорски от Реформаторския блок разкри, че всяка от партиите е имала свои приоритети, на които е държала. „Всеки имаше своите важни теми, по които държеше да постигнем златно сечение. Очевидно е, че това не се получи. Нашите теми бяха съдебна реформа, антикорупционният закон и то по начина, по който сме го внесли ние, за да бъде достатъчно категоричен и да постигнем успех в борбата с корупцията”, заяви Зеленогорски.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *